Tajlandia jest miejscem pełnym tajemnic i fascynacji, z historią sięgającą 30 tysięcy lat wstecz. Kraj ten charakteryzuje się silnymi wpływami buddyzmu, przeplatającymi się z epokami kolonialnymi aż po dzisiejszą monarchię konstytucyjną. Tajlandia jest otwarta dla turystów, a jej mieszkańcy są wyjątkowo gościnni. Odkrywanie tej kultury to nie tylko próbowanie lokalnej kuchni – to także możliwość nurkowania ze snorkelingiem, trekkingu przez dżunglę, treningów muay thai oraz degustacji ulicznego jedzenia.
Aromatyczne curry z kurczakiem, lepki ryż, smażony makaron pad thai czy pikantna kokosowa zupa Tom Yum – to kwintesencja tajskiego street foodu. Każdy fan azjatyckiej kuchni powinien je znać!
Na naszych warsztatach kulinarnych nauczysz się jak za pomocą odpowiednio dobranych składników stworzyć prawdziwe tajskie dania. Pokazujemy jak poprzez dodatek sosu rybnego i limonki uzyskać autentyczny smak Tajlandii. Dbamy o to, aby wszystkie składniki były oryginalne i pochodziły bezpośrednio z Tajlandii, a uczestnicy samodzielnie tworzyli potrawy według tradycyjnych przepisów. Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik otrzymuje przepisy oraz ma możliwość zakupu składników na miejscu.